V Gaià Folk, mostra de música i cultura popular al Baix Gaià

2008-09-09 09:26

Des de l’Associació Cultural Baix Gaià volem donar-vos a conèixer, per tots aquells que us vingui de nou, un projecte que va començar l’any 2001.

Aquest projecte va començar en un sol poble, Torredembarra, i ha anat creixent edició rere edició fins haver arribat a 5 pobles del Baix Gaià en la seva última edició.

Aquesta mostra pretén ser un espai on poder trobar totes les iniciatives culturals i socials del Baix Gaià i a l’hora un aparador on poder veure propostes de qualitat vingudes d’arreu en un espai de temps (la tardor) on no hi ha gaire moviment cultural. El Gaià Folk vol coordinar un mes ple d’activitats que posin de relleu els actius musicals i artístics i també el patrimoni natural i arquitectònic. La clau serà el format lúdic i festiu i la participació d’administracions i entitats.

Des de l’organització sempre hem cregut en aquest concepte de col·laboració entre els pobles per tal de, conjuntament, crear una mostra de qualitat que ajudi a revaloritzar, potenciar i donar a conèixer la comarca al turisme.

Poc a poc, aquesta proposta ha anat guanyant solidesa. La resposta de la població del conjunt de municipis, les seves entitats i de les administracions ha estat cada vegada més positiva. Edició rere edició la proposta s’ha anat consolidant i ja és un referent en el conjunt dels municipis i en el calendari de festivals de Catalunya.

Per la dimensió del projecte, que havia anat a més cada any, calia anar més enllà. L’entitat que coordinava la mostra ja no tenia capacitat per assumir més responsabilitats i més volum de feina de les que ja tenia. Calia, doncs, fer una passa endavant i buscar més implicació dels d’ajuntaments i altres administracions.

Enguany, gràcies a la signatura d’un conveni amb el Consell Comarcal del Tarragonès i el seu organisme autònom ICODE, el Gaià Folk torna amb molta empenta i intentarà arribar al màxim de pobles del Baix Gaià.

Seguint amb la idea inicial del projecte hem fet un primer contacte amb les entitats col·laboradores del Gaià Folk en altres edicions per tal de coordinar-nos. La voluntat és coordinar-nos amb la màxima quantitat d’entitats possibles. Aquest procés de teixir complicitats és lent però no ha parat de créixer des de la primera edició. La continuïtat del Gaià Folk, doncs, creiem que és de gran interès.

Així doncs, esperem que els que encara no formeu part d’aquest projecte us engresqueu i els que ja en formàveu que seguiu amb l’entusiasme de fins ara.

El projecte té molt potencial i la comarca també. Si tots i totes ens ho creiem i ho tirem endavant, amb tots els mitjans possibles, aquesta mena de projectes repercuteixen positivament al conjunt de municipis, entitats i artistes.

De cara a l’edició del 2009, tenim un any per endavant i podem dur a terme moltes coses i assolir la mostra que tots volem. Us demanem el vostre compromís i il·lusió que serà compartida amb tots els membres de la nostra entitat i moltes altres que ja hi col·laboren.

Ara, aquest setembre, toca enllestir l’edició del 2008 que omplirà d’activitats tot el mes d’octubre.

 

Retorna

Lloc de cerca

Festival Gaià Folk