Lídia Pujol, la dama de la cançó del s. XXI

2008-10-14 09:33

Lídia Pujol presentarà en el Gaià Folk (aquest dissabte al Catllar) el seu últim treball, Els amants de Lilith, que li ha valgut el reconeixement del premi Enderrock 2008 com a millor disc folk. Batejada com la dama de la Cançó del segle XXI, Lídia Pujol oferirà una nit de música en la qual donarà veu a moltes dones que, segles enrera, van estimar, van anar més enllà dels límits de la raó i que van deixar una història per a la llegenda recollida a la tradició popular. 

A banda del premi Enderrock, el treball de Lídia Pujol ha estat reconegut per la crítica europea, Els amants de Lilith  va entrar en els prestigiosos World Music Charts Europe (WMCE), una llista elaborada per cinquanta periodistes de renom que, des de la seva creació ara fa setze anys, exerceix de termòmetre del que es cou en les músiques del món. En aquest cas, el segon disc en solitari de Lídia Pujol, es va situar en onzena posició, per sobre dels nous àlbums de Robert Plant amb Alison Krauss i Habib Koité i ben a prop dels de Youssou N'Dour i l'Orchestra Baobab. «La producció i els arranjaments, espectaculars, fan que l'escolta del disc sigui una experiència sensual», escriu Martin Gordon.

 Lídia Pujol, d'aquesta manera, va prendre el relleu al disc Eixos de Miquel Gil (que l'any passat es va mantenir durant mig any en aquesta llista) en les preferències d'un equip de crítics que inclou el català Albert Reguant i l'històric musicòleg britànic i periodista de la BBC, Charles Gillett.

Els amants de Lilith, gravat en directe al Teatre Nacional i als estudis Temps Record de Terrassa, és fruit d'un procés de recerca de cançons populars sobre abusos i traïcions, dotades d'una atmosfera gòtica.

 

Retorna

Lloc de cerca

Festival Gaià Folk