Lídia Pujol i Rauxa, en el Gaià Folk

2008-09-25 08:58

Són els caps de cartell de la mostra de cultura i música popular que es fa en onze pobles del Baix Gaià

EL PUNT - CARINA FILELLA. La Riera de Gaià
La mostra de cultura i música d'arrel Gaià Folk, que enguany arribarà a onze municipis del Baix Gaià, té com a caps de cartell Lídia Pujol i Rauxa, a més de bandes de la comarca com ara La Makila, Romancec, Espremulls, Borregaires d'Esplanes i Badaveus. El certamen, que enguany arriba a la cinquena edició, començarà aquest dissabte a la Riera de Gaià, coincidint amb la festa de Sant Miquel, i s'allargarà fins al 26 d'octubre, a Renau, quan un espectacle del grup Romancec hi posarà el punt final. Entremig també es podran veure espectacles infantils, cercaviles i actuacions de romanços de cec.


+ El grup mestís Rauxa, de Sabadell, tocarà a Roda de Berà l'11 d'octubre. Foto: EL PUNT

«Gaudir d'un festival de música i cultura popular que generi dinàmiques d'intercanvi cultural entre les poblacions de la comarca i també de fora.» Aquests són, segons els responsables de l'Associació Cultural Baix Gaià, els objectius de la mostra. El Gaià Folk va néixer l'any 2001 a Torredembarra, però en aquesta cinquena edició la programació arribarà a onze municipis d'aquesta subcomarca tarragonina.

A part dels concerts impulsats pel Gaià Folk, en el mateix cartell s'hi poden trobar actes adherits, que són organitzats per entitats i que aprofiten el ressò del festival. El Ball de Sant Miquel i Diables de la Riera de la Gaià, per exemple, ha organitzat per a aquest dissabte (22.30 h) una de les primeres activitats del certamen: l'actuació de La Vallesana, amb música i cançons populars a ritme d'acordions diatònics i panderetes.

Els caps de cartell d'aquesta edició són les actuacions de Rauxa i La Makila (el dia 11 d'octubre, a la plaça de la Sardana de Roda de Berà), i Lídia Pujol (el 18 d'octubre, a l'Auditori del Catllar).

Però també es volen potenciar les bandes de la comarca, com ara Espremulls, Borregaires d'Esplanes, Badaveus i Romancec, el grup que el 26 d'octubre posarà el punt final al Gaià Folk amb un espectacle de romanços de cec (un espectacle de petit format en què el cec relata romanços i el seu pigall l'acompanya amb la viola de roda). Aquest muntatge es podrà veure al casal municipal de Renau, a les sis de la tarda.

Al costat d'aquestes actuacions s'organitzaran altres actes populars, com ara la IV Festa Bastonera de les Comarques Meridionals (el 4 d'octubre, a Altafulla), una cercavila gegantera a Creixell (el 5 d'octubre) i una trobada gegantera a Torredembarra (el 19 d'octubre), a més de berenars i sopars populars, tasts de vins i espectacles infantils.

https://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3008142

Retorna

Lloc de cerca

Festival Gaià Folk